Lewiko Diamond - nakit

Zaručnički prsten

Zaručnički prsten je prsten bez općeprihvaćenog oblika koji muškarac daje zaručnici kao obećanje braka. U nekim se zemljama, kao npr. u Velikoj Britaniji nosi na lijevoj ruci, dok je u većini zemalja uobičajeno nositi ga na desnoj ruci.

Vjenčani prsten

Vjenčani prsten ili burma je metalni prsten koji označava da je njegov nositelj u braku. Ovisno o kulturi iz koje potječe, nosit će ga na četvrtom prstu lijeve ili desne ruke. Taj običaj, izvorno europski, do danas se proširio na gotovo čitav svijet. U početku su ga nosile samo žene, ali s vremenom ga u velikom broju počinju nositi i muškarci.

Dijamant

Ime dijamant potječe od grčke riječi adamas što znači nesalomljiv i pogodan je naziv za taj općenito najtvrđi materijal koji se može naći u prirodi. Većinom je bezbojan ili lagano žućkast  ali ga se povremeno može naći i u drugim bojama, zelenoj, plavoj, crnoj i rijetkoj crvenoj boji.

Zbog dobrih optičkih efekata, najveće tvrdoće, te svoje rijetkosti, smatra se kraljem dragog kamenja koji se upotrebljava kao ukras još od davnina.

Biser

Biser je zrnata tvorevina koja nastaje kod nekih mekušaca, osobito kod školjaka bisernica, višegodišnjim izlučivanjem sedefa na mjestu ozljede ako u ljušturu dospije zrno pjeska ili neko drugo strano tijelo.

Sastavljeni su od tankih, koncentričnih slojeva sedefa i većinom su okruglasti. Iako im je tvrdoća po Moshovoj skali između 2,5 i 4,5, biseri su iznimno kompaktni i nisu lako lomljivi.

Prsteni
Koralji i biseri